Σύνδεση
Άρθρα
Περιοχή μελών
Υπηρεσίες
Άμεσα μηνύματα

Συνδεμένοι χρήστες

0 μέλη είναι σε σύνδεση
Περισσότερα »
 

Αρθρογραφία
» FishFinder » Αρθρογραφία » Προϊόντα » Αλιευτικά » Νήματα » PowerPro

PowerPro

Το PowerPro είναι ο τελευταίος συνδυασμός σύγχρονης τεχνολογίας και παραδοσιακής  τεχνογνωσίας για το ψάρεμα . Αρχίζοντας με την εξαιρετικά-ισχυρή πλέξη από  ίνες Spectra®, κατόπιν εφαρμόζεται η τεχνολογία  ΕΒΤ (Enhanced Body Technology) με την οποία επιτυγχάνεται ένα απίστευτα κυλινδρικό, ομαλό και ευαίσθητο νήμα. Το PowerPro ξεπερνά τις παραδοσιακές (monofilament) πετονιές σε οποιαδήποτε κατάσταση και αφήνει τον ανταγωνισμό στη σκιά.

Πολύ απλά: Το PowerPro είναι ο τελευταίος συνδυασμός σύγχρονης τεχνολογίας και παραδοσιακής τεχνογνωσίας για το ψάρεμα. Αρχίζοντας με την εξαιρετικά-ισχυρή πλέξη από  ίνες Spectra®, κατόπιν εφαρμόζεται η τεχνολογία  ΕΒΤ (Enhanced Body Technology) με την οποία επιτυγχάνεται ένα απίστευτα κυλινδρικό, ομαλό και ευαίσθητο νήμα. Το PowerPro ξεπερνά τις παραδοσιακές (monofilament) πετονιές σε οποιαδήποτε κατάσταση και αφήνει τον ανταγωνισμό στη σκιά.

Δοκιμάστε PowerPro στην επόμενη εξόρμησή  σας, και δείτε για σας γιατί είναι το όνειρο κάθε ψαρά και εφιάλτης για κάθε ψαρί!

To πλεονέκτημα του PowerPro

Η μοναδική σύνθεση του PowerPro και η τεχνολογία ΕΒΤ , έχουν ως αποτέλεσμα ένα μοναδικό νήμα, το οποίο είναι:

Πιο στρογγυλό και πιο συμπαγές
- δεν «θάβεται» μέσα στη μπομπίνα
- τυλίγεται καλύτερα σε κάθε μηχανισμό
- μαζεύει πολύ λιγότερο νερό
- έχει απίστευτη σχέση διαμέτρου/ αντοχής

Δομικά ανώτερο
- μειώνει τα μπερδέματα και τους κόμπους σε σχέση με άλλα νήματα
- δένεται πολύ πιο εύκολα με καλύτερη αντοχή στους κόμπους
- σχεδόν μηδενική ελαστικότητα
- δεν παρουσιάζει «μνήμη»

Πιο λείο και πιο απαλό
- διατρέχει αβίαστα μέσα από τους οδηγούς
- καλύτερα, ακριβέστερα  και μακρύτερα πετάγματα- δεν «κόβει» τους οδηγούς
- ανθεκτικότερο στη φθορά
- διατηρεί την απόδοσή του στο χρόνο

10 φορές δυνατότερο από ατσάλι της ίδιας διαμέτρου

Δεν έχει μειονεκτήματα το νήμα;
Παλαιότερα , τα νήματα πρώτης γενεάς, κατασκευάζονταν από σκληρά αραμίδια , τα οποία μπορούσαν να καταστρέψουν τους οδηγούς των καλαμιών. Το  PowerPro  δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τις πολύ απαλές ίνες  Spectra σε συνδυασμό με την αποκλειστική τεχνολογία ΕΒΤ.

Δεν έχει μειονεκτήματα το νήμα;
Τα υπόλοιπα παράπονα για τα νήματα, υπάρχουν ακόμα γιατί η τεχνολογία ήταν τόσο νέα και πολύ λίγα άτομα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν. Μια ματιά στο «Πως Χρησιμοποιείται Το PowerPro»  θα σας λύσει το «μυστήριο» σχετικά με το νήμα και θα σας εξασφαλίσει μια ικανοποιητική ψαρευτική εμπειρία από την πρώτη κι όλας φορά!

Πως θα αλλάξει το  PowerPro τον τρόπο που ψαρεύω;
Σας δίνει καλύτερη αίσθηση και απόλαυση, χωρίς κανέναν επιπλέον εξοπλισμό, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε μηχανισμό, αρκεί να εξοικειωθείτε με τη δύναμή του.

Γεμίζοντας το μηχανισμό
Σε αντίθεση με την πετονιά, το νήμα δεν συμπιέζεται μέσα στη μπομπίνα του μηχανισμού. Δέστε το νήμα στην μπομπίνα σας χρησιμοποιώντας έναν από τους παρακάτω τρόπους :

Αν ο μηχανισμός σας έχει ειδική τρυπά ή εγκοπή, χρησιμοποιήστε την.
Δέστε πρώτα τουλάχιστον 10 μέτρα πετονιά(αρκετά για να καλυφτείτο εσσωτερικό της μπομπίνας). Ενώστε κατόπιν το PowerPro με έναν κόμπο Uni to Uni ή Albright
Καλύψτε το εσσωτερικό της μπομπίνας με ελαστική κολλητική ταινία αφού δέσετε το PowerPro.
Τεχνική καρφώματος
Θα έχετε δει αρκετούς (ή μπορεί να το κάνατε ως τώρα και εσείς οι ίδιοι) ψαράδες να καρφώνουν με όλη τους τη δύναμη, πολλές φορές σα να θέλουν να χτυπήσουν κάποιον με το καλάμι. Αυτή μπορεί να είναι μια πολύ καλή τεχνική, από τη στιγμή που χρησιμοποιούμε πετονιά η οποία διαθέτει μεγάλη ελαστικότητα. Το PowerPro δεν έχει την ελαστικότητα μιας νάιλον πετονιά. Όταν πάρετε κάποιο χτύπημα ,χαλαρώστε και τινάξτε προς τα πίσω το καλάμι σας. Κάθε εκατοστό που μετακινείται η μύτη του καλαμιού, μετακινείται και το δόλωμα ή το αγκίστρι σας. Καρφώνετε έτσι πολύ αποτελεσματικά με πού μικρότερη (και αξιοπρεπή) προσπάθεια.

Ρυθμίζοντας τα φρένα
Το PowerPro είναι τόσο δυνατό για την διάμετρότου, που ίσως μπείτε στον πειρασμό να ρυθμίσετε το φρένο σας πιο πολύ από ότι συνήθως. Λάβετε υπ όψιν σας όμως, πως το καλάμι ή ο μηχανισμός σας ίσως δεν μπρορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοια δύναμη. Για να αξιοποιήσετε πλήρως τη δύναμη και την ευαισθησία του PowerPro , χωρίς να ρισκάρετε την ακεραιότητα του εξοπλισμού σας, δοκιμάστε κάτι από τα ακόλουθα:

Ρυθμίστε τα φρένα σας ούτως ώστε να ταιριάζουν στο πιο αδύναμο παρελκόμενο του εξοπλισμού σας(καλάμι, μηχανισμός, νήμα , στριφτάρι, παράμαλλο,αγκίστρι ή τεχνητό δόλωμα)
Ρυθμίστε τα φρένα σας όπως θα κάνατε συνήθως με την πετονιά που χρησιμοποιήσατε (αφήστε την ίδια ρύθμιση αν μόλις αντικαταστήσατε την πετονιά σας).
Αν χρησιμοποιείτε υπέρ ελαφρύ εξοπλισμό (10- or 20-lb. test) μην ξεπεράσετε το 1/3 της ένδειξης που έχει.
Σε μηχανισμούς Spinning
Για άρτια απόδοση, συνιστούμε να κλείνετε το δοξάρι με το χέρι. Καθώς παρατηρείτε το δόλωμά σας να πέφτει, τραβήξτε λίγο νήμα προς τα πίσω (με το καλάμι) εξασφαλίζοντας έτσι ότι το νήμα σας «κάθεται» σφιχτά πάνω στην μπομπίνα. Κατόπιν μπορείτε να αρχίσετε να μαζεύετε.

Κόβοντας το  PowerPro
Το PowerPro είναι εξαιρετικά δυνατό και διάφοροι νυχοκόπτες ή κοφτάκια μπορεί να το φθείρουν αλλά δεν μπορούν να το κόψουν. Χρησιμοποιήστε κάποιο ειδικό εργαλείο (όπος το AccuPlier ή Xtool) ή κάποια πολύ κοφτερή λεπίδα.

Χρωματίζοντας το PowerPro
Το Spectra είναι ένα υλικό υψηλής μοριακής πυκνότητας το οποίο δεν μπορεί να βαφτεί μόνιμα. Θα παρατηρήσετε ότι με τη χρήση, το αρχικό του χρώμα ξεθωριάζει. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να σας ανυσηχεί μόνο αισθητικά γιατί οι ιδιότητες του νήματος παραμένουν ως έχουν. Αν θέλετε να το σημαδέψετε, χρησιμοποιήστε απλά έναν ανεξίτηλο  μαρκαδόρο.

Ξαναδένοντας το νήμα σας
Αν και το PowerPro είναι εξαιρετικά ανθεκτικό δεν είναι και τελείως άφθαρτο. Αν νομίζετε ότι έχει φθαρεί, είδικά αν έρθει σε επαφή με το βυθό ή κάποιο βράχο, θα πρέπει να κόψετε το φθαρμένο τμήμα.

Ξανατυλίξτε σφιχτά το νήμα σας
Αν νομίζετε ότι το νήμα σας έχει χαλαρώσει στην μπομπίνα του μηχανισμού σας (ειδικά αν κάνετε Spinning με ελαφριά δολώματα) ξετυλίξτε το όλο και ξανατυλίξτε. Θα αποφύγετε έτσι μπερδέματα και «σκαψίματα»το νήματος μέσα στο μηχανισμό σας.

Χρησιμοποιώντας πετονιά για παράμαλλο
Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε πετονιά fluorocarbon 100% για παράμαλλο, ειδικά όταν ψαρεύετε σε διαυγή νερά. Ενώστε ένα κομμάτι (πχ 1 μέτρο) τέτοια πετονιά χρησιμοποιώντας έναν κόμπο Albright ή ακόμα καλύτερα Reverse Albright με Bimini Twist στο νήμα. Στη συρτή μπορείτε να ενώσετε και με στριφτάρι. Για ψάρεμα μεγάλων θηραμάτων, αυξήστε τα μέτρα πετονιάς (μέχρι και 100 αν χρησιμοποιείτε και άλλα καλάμια στο σκάφος σας)

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Το PowerPro είναι εξαιρετικά λεπτό και δυνατό. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μη δοκιμάσετε να το κόψετε με τα χέρια ή ακόμα χειρότερα να το τυλίξετε στα δάχτυλά σας καθώς ψαρεύετε. Αν χρειαστεί να το σπάσετε αν σκαλώσετε κάπου στο βυθό, τυλίξτε γύρω από κάποιο στιβαρό αντικείμενο και τραβήξτε μέχρι να σπάσει. Αν ψαρεύετε για μεγάλους τόνους, έχετε πάντα πρόχειρο το ειδικό εργαλείο που μπορεί να κόψει νήμα ή πετονιά με μία κίνιση σε περίπτωση ανάγκης.

Μεταξά 15 & Δούσμανη  Εμπορικό Κέντρο Vero Peso
2ος Όροφος  Γλυφάδα 16675  
Τηλέφωνο/fax :210 8948818 - 210 8957823

www.biggame.gr  [email protected]



Επιμέλεια άρθρου: Κωλέττης , Στέφανος Γ.portal FishFinder.gr , Ημερομηνία: 26/9/2005

© copyright 2024 FishFinder.gr All Rights Reserved. © Dengine v3
based on Dengine.gr v3 CMS system