Σύνδεση
Άρθρα
Περιοχή μελών
Υπηρεσίες
Άμεσα μηνύματα

Συνδεμένοι χρήστες

0 μέλη είναι σε σύνδεση
Περισσότερα »
 

Αρθρογραφία
» FishFinder » Αρθρογραφία » Αρθρα μελών » ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ/ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΑΣΤΙΧΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ/ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΑΣΤΙΧΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ
Φωτογραφίες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ/ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΑΣΤΙΧΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ – ΜΗΚΟΣ 0.35m

Όπως όλοι γνωρίζουμε και έχουμε μάθει μέσα από τις επαφές και τα προσωπικά μας βιώματα με την αγαπημένη μας, πάντα θα μένουν ψάρια εκτός βεληνεκούς και εκτός οπτικού μας πεδίου. Από την άλλη όμως θα υπάρχουν και τα ψάρια αυτά που δεν θα καταφύγουν στα άδυτα των θαλαμιών τους αλλά θα παραμένουν ανάμεσα σε μια σχισμή ή ένα θαλάμι με πολύ μικρή είσοδο καθιστώντας απίθανη τη σύλληψη τους. Όλοι γνωρίζουμε και αρκετές φορές έχουμε συναντήσει, ψάρια που χωράνε εκεί που δεν χωράει ο άνθρωπος. Πολλές φορές δε, θα δούμε ψάρια να μας κοιτάζουν αμέριμνα από μια σχισμή του βράχου γνωρίζοντας ή όχι ότι ο εξοπλισμός μας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει υπό αυτές τις συνθήκες.
Την λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει ένα όπλο μικρού μήκους που σε όλους χρειάζεται σαν σύντροφος στη σημαδούρα ή στο σκάφος. Το όπλο αυτό θα πρέπει να έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τρεις τομείς που εμείς πρέπει να δώσουμε βάση. ΕΥΚΙΝΗΣΙΑ , ΕΥΘΥΒΟΛΙΑ και ΔΥΝΑΜΗ.

 

ΕΥΚΙΝΗΣΙΑ
Σε θέματα λογικής όσο πιο μικρή θα είναι μια σχισμή που θα χτυπήσουμε ένα ψάρι τότε τόσο πιο σύντομο θα είναι το χρονικό διάστημα που θα έχουμε καθαρό στόχο. Αυτός είναι και ο λόγος που το όπλο μας θα πρέπει να ανταπεξέλθει άμεσα σε μια ενστικτώδες βολή. Φυσικά επειδή ο όγκος του όπλου είναι τόσο μικρός η ευκινησία του είναι εξαιρετικά καλή. Το μόνο που πρέπει εμείς να προσέξουμε είναι ο όγκος των λαστίχων που θα χρησιμοποιήσουμε και να φροντίσουμε έτσι ώστε κεφαλή, σωλήνας και λαβή να έχουν όσο το δυνατό μικρότερο όγκο.

ΕΥΘΥΒΟΛΙΑ
Πρέπει να προσέξουμε ότι όσο πιο μικρό είναι το όπλο τόσο πιο δύσκολο θα είναι για μας να το κάνουμε να ρίχνει εκεί που εμείς στοχεύουμε. Το σημαντικό σε θέματα ευθυβολίας θα είναι το μήκος της βέργας. Θα πρέπει να κόψουμε την βέργα μας σε τέτοιο μήκος ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο ζύγισμα.

ΔΥΝΑΜΗ
Ένας λόγος που δεν συναντούμε συχνά τόσο μικρά λαστιχοβόλα όπλα στην αγορά είναι η δύναμη τους. Εμείς θα πρέπει να το φτιάξουμε έτσι ώστε να επιτύχουμε την μέγιστη δυνατή δύναμη. Πρέπει να σκεφτούμε ότι το όπλο μας θα πρέπει να έχει την απαραίτητη δύναμη ώστε να χτυπάει ασπρόψαρα άλλα και να μπορεί να σπάσει τα χοντρά κοκάλα ενός ροφού που κάθεται ανέμελος σε μια σχισμή. Τοποθετώντας ένα πρόσθετο περαστό λάστιχο στο όπλο αυτό (μέσα από προσωπικές δοκιμές) τότε αμέσως έχουμε πρόσθετο όγκο και το σημαντικότερο χάνουμε την ευθυβολία. Αιτία για την χαμηλή απόδοση στο θέμα της ευθυβολίας αποτελεί το γεγονός ότι λόγω του μικρού μήκους το πρόσθετο λάστιχο δεν φτάνει στα μέγιστα της εκτόνωσης του ευθυγραμμίζοντας το με σωλήνα και κεφαλή με αποτέλεσμα να σπρώχνει την βέργα προς τα κάτω.

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ
*** Εννοείται πως κάθε ένα από τα πιο κάτω υλικά είναι δικής μας επιλογής και μπορεί να ανήκει σε οποιανδήποτε εταιρία.

**Σε κάθε υλικό που χρειάζεται η δική μας επέμβαση αναφέρονται οι ακριβής διαστάσεις και ο τρόπος που εμείς θα επέμβουμε.

Χειρολαβή- Pathos

Pathos – Κεφαλή ανοιχτού-κλειστού τύπου

Pathos – Σωλήνας απλός

Ο σωλήνας μας είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο απλός και κόβεται στα 35 – 40 cm. Ένα όπλο 40 εκατοστών εξακολουθεί να είναι όσο εύχρηστο είναι και των 35.

BleuTec – Βέργα μονόφτερη με καρχαριάκια 6,75 mm

Η βέργα μας θα έχει μήκος 65 cm. Θα πρέπει να αφαιρέσουμε τον πίρο και το φτεράκι στην αιχμή έτσι ώστε να τα τοποθετήσουμε αργότερα όταν θα κόψουμε την βέργα μας. Ο λόγος είναι ότι δεν θα βρούμε εύκολα στην αγορά βέργες αυτού του μήκους. Μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε μια βέργα μεταχειρισμένη ή στραβωμένη που ήδη έχουμε αν αυτή είναι άθικτη στα σημεία που θα συμβάλουν στην κατασκευή μας. ** Τρυπάμε την βέργα μας με αρίδα κοβαλτίου.

Apnea Gorilla amber Progressive με ρακόρ 15,9mm

Λάστιχα που θα μας προσφέρουν την δύναμη που ζητάμε. Κόβουμε τα λάστιχα μας με μήκος 17-18 cm. Ακολούθως τα ρινίζουμε και τα δένουμε αφού έχουμε βάλει τις χάντρες μας.

BleuTec- Χάντρα και σύστημα για δέσιμο ελαστικών

Η λύση στις κομμένες σχοινοκαμπάνες! Δεν χρειάζεται να ξεδέσουμε ολόκληρο το λάστιχο αλλά να αλλάξουμε το σχοινάκι που αποτελεί την καμπάνα μας!

**** Πιο κάτω αναφέρεται το μέγιστο κόστος χρησιμοποιώντας καινούργια υλικά. Συνίσταται όπως ότι υλικά έχουμε ήδη και δεν χρειάζεται η αγορά τους να τα χρησιμοποιήσουμε.


ΠΡΟΙΟΝ ΤΙΜΗ

Pathos - Λαβή ψαροτούφεκου........................................ € 38,73
Pathos - Κεφαλή ψαροτούφεκου Carina ........................ € 19,4
Pathos - Σωλήνας απλός 60cm.........................................€ 20,27
BleuTec – Βέργα μονόφτερη με καρχαριάκια 6,75 mm....€ 41,80
Apnea Gorilla amber Progressive με ρακόρ 15,9mm......€ 16,38
BleuTec- Χάντρα και σύστημα για δέσιμο ελαστικών (4)..€ 6,20

 

MFisher(junior) [F.S.T]

ΑΠ:{F.S.T} Fishfinder Spearfishing Team = (Το καφενεδάκι μας)

 


Επιμέλεια άρθρου: Κωλέττης , Στέφανος Γ.portal FishFinder.gr , Ημερομηνία: 30/7/2009

© copyright 2024 FishFinder.gr All Rights Reserved. © Dengine v3
based on Dengine.gr v3 CMS system