Σύνδεση
Άρθρα
Περιοχή μελών
Υπηρεσίες
Άμεσα μηνύματα

Συνδεμένοι χρήστες

0 μέλη είναι σε σύνδεση
Περισσότερα »
 

Αρθρογραφία
» FishFinder » Αρθρογραφία » ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΡΟΥΜ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΡΟΥΜ

Γενικά

Το φόρουμ του Fishfinder.gr δημιουργήθηκε και λειτουργεί για να εξυπηρετήσει τον κόμβο Fishsinder.gr και τους χρήστες του, Ο επισκέπτης ή χρήστης τού φόρουμ κατανοεί και αποδέχεται ότι το σύνολο των σελίδων και υπηρεσιών παρέχεται "όπως είναι" και το Fishfinder.gr αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης σχετικής με την περιορισμένη χρονική διάρκεια, τη διαγραφή, την κακή απόδοση ή την αδυναμία ηλεκτρονικής αποθήκευσης οποιωνδήποτε δεδομένων (data) των χρηστών ή /και οποιουδήποτε περιεχομένου σελίδων /υπηρεσιών.

Ο επισκέπτης ή χρήστης έχει την ευθύνη πρόσβασης στις υπηρεσίες του Fishfinder.gr και η σχετική πρόσβαση μπορεί να απαιτεί την καταβολή τελών σε τρίτους φορείς (π.χ. παροχής υπηρεσιών internet, χρέωση χρόνου παραμονής στο internet). Ο επισκέπτης ή χρήστης έχει την αποκλειστική ευθύνη πληρωμής των σχετικών τελών. Επίσης, ο επισκέπτης ή χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον προσωπικό εξοπλισμό του με τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα που του επιτρέπουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες του φόρουμ.


1.Θέματα σχετικά με το λογαριασμό σας στο φόρουμ

Εφόσον επιθυμείτε να αποκτήσετε λογαριασμό στο φόρουμ του Fishfinder.gr, οφείλετε να παρέχετε

α) αληθείς, ακριβείς, έγκυρες και πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που του ζητούνται κατά τη διαδικασία εγγραφής, και να φροντίζετε για την ενημέρωση αυτών των στοιχείων σύμφωνα με τον παραπάνω κανόνα

β) Οφείλετε να διατηρείτε έναν μόνο λογαριασμό χρήστη ανά άτομο, στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχετε πολλαπλούς λογαριασμούς δύναται η διαγραφή η/και ban του χρήστη, κατά την κρίση πάντα των διαχειριστών.

γ) Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η εγγραφή στο φόρουμ, οι χρήστες παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο των δημοσιεύσεών τους, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που γίνεται υπό τον προσωπικό τους λογαριασμό.

δ) Να μην χρησιμοποιείτε proxy server, η οποιονδήποτε άλλο τρόπο για την απόκρυψη της πραγματικής IP διεύθυνσής σας.

Παρακαλείστε να ειδοποιείτε άμεσα τους διαχειριστές του φόρουμ για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού σας και πιθανή παραβίαση ασφαλείας.
Για την αποφυγή αντίστοιχων καταστάσεων, φροντίζετε για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού σας και την έξοδο (logout) στο τέλος κάθε χρήσης. Το Fishfinder.gr δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση ζημίας ή βλάβης επακόλουθης της αδυναμίας των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παραπάνω οδηγία.

2.Θέματα σχετικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας

Το Fishfinder.gr διατηρεί το δικαίωμα της τροποποίησης και διακοπής προσωρινά ή και μόνιμα μέρους ή και του συνόλου των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω του φόρουμ του, με ή και χωρίς προειδοποίηση των χρηστών.

Το Fishfinder και οι διαχειριστές του φόρουμ, διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να διακόψει τη χρήση του ή των κωδικών πρόσβασης, ή/ και να διακόψει τη διάθεση του περιεχομένου του στους χρήστες που θεωρεί ότι έχουν παραβιάσει το γράμμα και το πνεύμα των παρόντων όρων χρήσης.

3.Κανόνες Συμπεριφοράς στο Φόρουμ - Κανόνες σχετικοί με τις δημοσιεύσεις

Oι δημοσιεύσεις στο φόρουμ αυτό, και η ενεργή συμμετοχή σε αυτό οφείλουν να συμφωνούν με τους ακόλουθους κανόνες οι οποίοι θεσπίστηκαν με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλότερης δυνατής διεξαγωγής των συζητήσεων, την αποφυγή προβλημάτων, παρεξηγήσεων και απρόβλεπτων καταστάσεων. Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιμέρους κατηγορίες του forum για τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων, οι οποίοι ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Σχετικά με τη δομή, την αισθητική και το ευανάγνωστο των δημοσιεύσεων:

α) Μη γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα. Ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στο Internet υποδηλώνει ότι "φωνάζετε" και είναι κουραστικό για τους άλλους χρήστες να διαβάζουν μηνύματα γραμμένα εξ ολοκλήρου με κεφαλαίους χαρακτήρες. Αν θέλετε να τονίσετε κάτι, χρησιμοποιήστε αντί αυτών, bold χαρακτήρες.

β) Μην γράφετε με greeklish,. Η ανάγνωση μηνυμάτων γραμμένων με τέτοιο τρόπο, είναι πολύ δύσκολη και κουραστική για το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών. Η χρήση greeklish στις μέρες μας, που έχουν εκλείψει προβλήματα ασυμβατότητας, δεν έχει νόημα.

γ) Προσπαθήστε να διατηρείτε συνοχή και λογική σειρά στα λεγόμενά σας, καθώς επίσης φροντίστε ώστε η δημοσίευση να είναι ευανάγνωστη και καλαίσθητη. Για το λόγο αυτό, εάν το μήνυμα είναι αρκετά μεγάλο, καλό είναι να το χωρίζετε σε διακριτές παραγράφους. Χρησιμοποιείστε κατάλληλα μεγέθη και στυλ (έντονα, πλάγια) για να τονίσετε ό,τι χρειάζεται.

δ) Τα μηνύματα πρέπει να δημοσιεύονται στη Θεματική Ενότητα που σχετίζεται με το περιεχόμενό τους. Φροντίστε έτσι ώστε ο τίτλος να είναι σχετικός με το μήνυμα και κατατοπιστικός. Στην περίπτωση δημοσίευσης σε λάθος ενότητα ή χρήσης λανθασμένου, ανεπαρκούς ή παραπλανητικού τίτλου, οι Συντονιστές έχουν το δικαίωμα μετακίνησης και μορφοποίησης των μηνυμάτων κατάλληλα.

ε) Μη δημοσιεύετε πάνω από μία φορά το ίδιο μήνυμα. Σε τέτοια περίπτωση, τα διπλά και τριπλά μηνύματα θα διαγράφονται, είτε βρίσκονται στην ίδια, είτε σε διαφορετική Θεματική Ενότητα, και θα παραμένει μόνο ένα.


ζ) Το φόρουμ παρέχει τη δυνατότητα να επικοινωνείτε μέσω προσωπικού μηνύματος με κάποιο άλλο μέλος. Συνεπώς, θα πρέπει να αποφεύγονται οι συζητήσεις μεταξύ δύο χρηστών με τη μορφή των δημοσιεύσεων.

η) Το περιεχόμενο των μηνυμάτων θα πρέπει να είναι σαφές και ουσιώδες, ώστε να μη δημιουργούνται απορίες για αυτό ή να παραπλανούνται οι αναγνώστες. ¶χρηστα ή ανούσια μηνύματα πιθανώς να διαγράφονται, εάν μετά από σχετική υπόδειξη δεν υπάρξει διόρθωση από τον συγγραφέα.

θ) Όταν απαντάτε σε ένα υπάρχον θέμα, παραμείνετε κοντά στο περιεχόμενο που ήδη συζητείται.

ι) Πριν δημιουργήσετε νέα Θέμα Συζήτησης, ελέγξτε μήπως το θέμα συζητείται ήδη αλλού, ή έχει καλυφθεί στο παρελθόν.

ια)άσχετες με το θέμα απαντήσεις στα ψαρευτικά θέματα θα διαγράφονται.


4.Σχετικά με το περιεχόμενο, την κοσμιότητα, και το ύφος των δημοσιεύσεων, καθώς και την επικοινωνία με τα συντονιστικά όργανα:


α) Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όταν είναι κόσμια και αναφέρεται σε ιδέες και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Μπορείτε να ασκείτε κριτική στις ιδέες όχι όμως και στους ανθρώπους. Εάν υποπέσει στην αντίληψη των διαχειριστών παρουσία μηνυμάτων που παραβαίνουν αυτόν τον κανόνα, αυτά θα μορφοποιηθούν χωρίς προειδοποίηση, και το προσβλητικό κομμάτι θα αφαιρεθεί.

β) Επιθέσεις σε άλλους χρήστες, θα αντιμετωπίσουν μηδενική ανεκτικότητα. Συγκεκριμένα, η δυσφήμιση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία και κάθε είδους προσωπικές προσβολές θα διαγράφονται από τις δημοσιεύσεις χωρίς προειδοποίηση, και θα υπάρχει άμεσο ban στον χρήστη χωρίς καμία προειδοποιήση, κατα την κρίση των διαχειριστών.Τυχόν αντιρρήσεις σε επεμβάσεις των διαχειριστών του φόρουμ, θα πρέπει να υποβάλλονται με Προσωπικό Μήνυμα στον διαχειριστή και όχι δημόσια.

γ) Συζητήσεις που παραβαίνουν έναν ή συνδυασμό κανόνων που ορίζονται στο κείμενο αυτό, πρέπει να μη συνεχίζονται από τους χρήστες. Για την αποφυγή αυτού του φαινομένου, πιθανώς κάποια Θέματα Συζήτησης να κλειδώνονται από τους διαχειριστές, με παράθεση ανάλογου μηνύματος από αυτούς.


δ) Ενέργειες των διαχειριστών που αφορούν δημοσιεύσεις (Μετακίνηση, κλείδωμα κλπ) θα γίνονται αυτόνομα και άμεσα από τον εκάστοτε διαχειριστή.

ε) Απαγορεύονται οι συστάσεις από έναν χρήστη σε άλλον σχετικά με τη συμπεριφορά του δεύτερου. Αρμόδιοι για το θέμα είναι οι διαχειριστές, και οι χρήστες που παρατηρούν ενοχλητική συμπεριφορά από κάποιο άτομο, οφείλουν να το αναφέρουν στους διαχειριστές με προσωπικό μήνυμα, οι οποίοι θα επιληφθούν του ζητήματος κατά την κρίση τους.

ζ) Απαγορεύονται οι συστάσεις προς Συντονιστές σχετικά με την αργοπορία αντίδρασης των συντονιστικών οργάνων. Θεωρείται δεδομένη κάποια καθυστέρηση, εάν έχετε κάποια σχετική ένσταση το καλύτερο είναι να στείλετε προσωπικό μήνυμα στους αρμόδιους.

η) Προσωπικά θέματα που δεν έλαβαν χώρα εντός του φόρουμ δεν μπορούν να επηρεάζουν τη λειτουργία του. Οι διαχειριστές δεν έχουν καμία δικαιοδοσία, παρά μόνο αν μεταφερθεί το θέμα εντός φόρουμ, η οποία επιλογή φυσικά απαγορεύεται από τους Όρους Χρήσης.

θ) Πληροφορίες ιδιωτικής φύσης δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται από τα μέλη στο φόρουμ. Στην περίπτωση αναφοράς προσωπικών στοιχείων χρήστη από άλλον, το μήνυμα άμεσα θα διαγράφεται.

ι) Απαγορεύεται η διαφήμιση εταιρειών, εμπορικών προϊόντων ή/ και υπηρεσιών κάθε είδους.
Επιτρέπεται βέβαια η συζήτηση πάνω σε προϊόντα και εταιρείες, όταν αυτή διέπεται από πνεύμα και σέβεται όρια που ορίζει η κοινή λογική και η κρίση των συντονιστικών οργάνων.
 


Επιμέλεια άρθρου: Κωλέττης , Στέφανος Γ.portal FishFinder.gr , Ημερομηνία: 21/1/2009

© copyright 2024 FishFinder.gr All Rights Reserved. © Dengine v3
based on Dengine.gr v3 CMS system