Σύνδεση
Άρθρα
Περιοχή μελών
Υπηρεσίες
Άμεσα μηνύματα

Συνδεμένοι χρήστες

0 μέλη είναι σε σύνδεση
Περισσότερα »
 

Αρθρογραφία
» FishFinder » Αρθρογραφία » Ενημερώσεις » Νέες εγκαταστάσεις στη μαρίνα Φλοίσβου (31/05/2007)

Νέες εγκαταστάσεις στη μαρίνα Φλοίσβου (31/05/2007)
Φωτογραφίες


Πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση των νέων εγκαταστάσεων της Mαρίνας του Φλοίσβου την Τετάρτη 16 Μαΐου 2007.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Εμμανουήλ Κονδύλης. Tο έργο παρουσίασαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, κ. Απόστολος Ταμβακάκης και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Τεχνικής Ολυμπιακής, κ. Ανδρέας Στέγγος. Oμιλίες επίσης απηύθυναν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πεντελικόν, κ. Χάρης Βάρδης και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΚΑ Σκάφη, κ. Κώστας Θεμελής.

Το έργο, ύψους €45 εκατομμυρίων περίπου, το οποίο έχει αναλάβει η εταιρεία Lamda TechnOL Flisvos Marina S.A. για 40 χρόνια, αφορά στην ανάπτυξη, αναβάθμιση και διαχείριση των επίγειων και θαλάσσιων υποδομών της Mαρίνας Φλοίσβου. Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας στοχεύει στη μετατροπή της Μαρίνας σε μια από τις κορυφαίες μαρίνες της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Mόλις έξι χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, η Μαρίνα Φλοίσβου είναι η πρώτη μαρίνα υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα με δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού mega - yacht.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου αναβάθμισης, η Μαρίνα προσφέρει σήμερα περίπου 250 θέσεις ελλιμενισμού από τις οποίες πάνω από το 50% μπορούν να φιλοξενήσουν θαλαμηγούς μήκους άνω των 30 μέτρων καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό την αντίστοιχη εγχώρια ανάγκη ελλιμενισμού και ταυτόχρονα δημιουργώντας πόλο έλξης τακτικών επισκεπτών υψηλών απαιτήσεων στην Ελλάδα.

Η Μαρίνα Φλοίσβου είναι η πρώτη μαρίνα που δημιουργείται στην Ελλάδα, με πλήρη χερσαία ανάπτυξη η οποία εκτός από τις χρήσεις υποστήριξης για σκάφη και χρήσεις αναψυχής (αναψυκτήρια/ εστιατόρια) περιλαμβάνει και εμπορικές χρήσεις, μοντέλο ανάπτυξης το οποίο λειτουργεί επιτυχημένα εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό.

Σήμερα, στην Μαρίνα Φλοίσβου έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία εγκαταστάσεων σε 3.800 τ.μ. Με την ολοκλήρωση και της διαδικασίας εμπορικοποίησης, οι ιδιοκτήτες των σκαφών αλλά και οι κάτοικοι της πόλης θα απολαμβάνουν μια σειρά από εμπορικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε ότι έχει ήδη μισθωθεί το 90% των χώρων της Μαρίνας και ότι αναμένεται μέχρι την έναρξη λειτουργίας των εμπορικών υποδομών, στα μέσα Ιουνίου του 2007, να έχει μισθωθεί το 100% των χώρων.


Η εταιρεία LAMDA TechnOL Flisvos Marina αποτελεί κοινοπραξία των εταιρειών LAMDA TechnOL Flisvos Holding (77,23%) και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (22,7%). Στη LAMDA TechnOL Flisvos Holding συμμετέχοντες είναι η LAMDA Development (45%), η Τεχνική Ολυμπιακή (25%), η Πόρτο Καρράς (5%), η ALFA Ocean Developments (9%), Η η ΤΑΦ (6%), η ΤΡΙΤΩΝ (4%), η Odyssey (3%) και η Intercontinental (3%).


Η επένδυση αυτή συνοπτικά περιγράφεται ως εξής:

  • Τοποθεσία: Φλοίσβος, Παλαιό Φάληρο
  • Εταιρεία ανάπτυξης: LAMDA TechnOL Flisvos Marina Α.Ε.
  • Αξία επένδυσης: € 45 εκατομμύρια
  • Συνολικός αριθμός θέσεων ελλιμενισμού: 247
  • Έκταση χερσαίας ζώνης: 56,000 τ.μ.
  • Αριθμός Καταστημάτων: 36


Νέες υποδομές και εγκαταστάσεις

Λιμενικές εγκαταστάσεις

Η δημιουργία νέας εισόδου του λιμένα επιτρέπει την ασφαλή είσοδο και έξοδο μικρών και μεγάλων σκαφών, ακόμη και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο δυτικός προσανατολισμός της και το ολοκληρωμένο τμήμα του βόρειου προλιμένα βοήθησε δραστικά στη μείωση της ανάκλασης των κυματισμών, ενός φαινόμενου επικίνδυνου για τα ελλιμενιζόμενα σκάφη.

Στην μαρίνα ολοκληρώθηκαν 247 θέσεις ελλιμενισμού πρυμνοδέτησης, από 15μ. έως 70+

Μία από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις στις υποδομές της Μαρίνας, αποτελεί η ολοκλήρωση της προστασίας του νότιου μόλου (προσήνεμου). Με αυτό το έργο η Μαρίνα εξασφάλισε την προστασία και ασφάλεια των σκαφών από τα θαλάσσια κύματα που πλήττουν την περιοχή λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων.

Χερσαίες εγκαταστάσεις

Σε σύνολο 56,000 τ.μ. χερσαίας ζώνης κατασκευάστηκαν έξι (6) χαμηλού ύψους κτίρια συνολικής επιφάνειας 3,800 τ.μ., τα οποία μεταξύ άλλων φιλοξενούν 36 καταστήματα και γραφεία. Μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί ήδη 32 συμβάσεις.

Ποιο συγκεκριμένα τα καταστήματα που θα δραστηριοποιηθούν στην Μαρίνα είναι τα εξής:

Αναψυχή / εστίαση: Πολυχώρος Pier One του Ομίλου Πεντελικόν (περιλαμβάνει τα εστιατόρια Coquillage και Brasserie Sud καθώς και το Bar restaurant ΖΙΝC), Due Cavalieri, HaagenDazs, Cruiser Exclusive Bar, Breeze cafe & drinks
Ένδυση / αξεσουάρ: Oltre Mare, Manalis Eyewear, Columbia, BillaBong, Perga Marine
Yachting: Kappa Marine, Triton Yachting, Albatros, Blue Line Yacht, EKKA Yachts, PrivatSea Yachting, Dreaming Yachts, MPM Marine Hellas, Nautilus Yachting, Cape4 Yachting, IM CPY
Υπηρεσίες: Breeze Books, Press & Tobacco, ATM, Sapo Limouzine Services
Λοιπές χρήσεις: AB Shop & Go, Eric Kayser
Η ανάπλαση του πάρκου της Μαρίνας έγινε με επιμελή αναμόρφωση και νέα φύτευση 600 περίπου δέντρων καθώς και 3.500 τ.μ. νέου χλοοτάπητα. Στους χώρους περιπάτου φυτεύτηκαν 50 δέντρα.

Κατασκευάστηκε, επίσης, πύργος ελέγχου στο βόρειο άκρο της Μαρίνας ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής είσοδος και έξοδος των σκαφών στο λιμένα καθώς και η κίνηση των σκαφών μέσα σε αυτόν.

Το διοικητήριο της Μαρίνας φιλοξενεί το Λιμεναρχείο του Φλοίσβου, αρμόδιο όχι μόνο για τον Φλοίσβο αλλά και για τις μαρίνες Αλίμου και Δέλτα Τροκαντερού.

Δύο κύριοι χώροι στάθμευσης, χωρητικότητας άνω των 320 οχημάτων, δημιουργήθηκαν για την αποκλειστική εξυπηρέτηση των επισκεπτών των χερσαίων εγκαταστάσεων της Μαρίνας.


Ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές

Οι νέες ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές της μαρίνας έχουν σύγχρονες προδιαγραφές ώστε να καλύπτουν με επάρκεια τις ανάγκες σε ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο, πυροπροστασία και διαχείριση λυμάτων τόσο στις λιμενικές - για όλες τις κατηγορίες σκαφών όσο και στις χερσαίες εγκαταστάσεις.


Επιπλέον Υπηρεσίες

Εξυπηρέτηση πελατών

  • Υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών σε θέματα ενοικίασης οχημάτων & ταξί, ενημερωτικών δελτίων καιρού, προμηθευτών αγοράς & εμπορίας σκαφών, καταδυτικών συνεργείων, συντήρησης σκαφών, κ.α.
  • Εξοπλισμός σκαφών
  • 24ωρος έλεγχος κίνησης και εξυπηρέτησης σκαφών από εξειδικευμένο προσωπικό
  • 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών σε θέματα πληροφόρησης και τεχνικών προβλημάτων
  • 24ωρη υπηρεσία ασφαλείας των λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων
  • Αποκλειστικές υπηρεσίες λιμουζίνας & σοφέρ
  • ΑΤΜ
  • Σούπερ μάρκετ
  • Χώρος στάθμευσης
  • Σύγχρονος σταθμός Πρώτων Βοηθειών
  • Κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους

Ασφάλεια

  • Παροχή άμεσης βοήθειας με ειδικό σκάφος πολλαπλών χρήσεων (πυρόσβεση από θάλασσα, ώθηση, ρυμούλκηση μεγάλων σκαφών)
  • Αρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών όπως πυρκαγιά, επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, πλημμύρες σκαφών, θαλάσσια ρύπανση
  • Εφαρμογή αυστηρών μέτρων ασφαλείας σε όλους τους χώρους της Μαρίνας.
  • Εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης κυκλοφορίας με διακεκριμένους χώρους στάθμευσης οχημάτων για τα σκάφη και τους επισκέπτες


Υγειονομικός έλεγχος & Προστασία του περιβάλλοντος

  • Πλήρες σύστημα διαχείρισης αποβλήτων με σταθμούς λυμάτων, ελεγχόμενη αποθήκευση και μεταφορά πετρελαιοειδών, ορυκτελαίων και επικινδύνων αποβλήτων
  • Καθημερινή συγκομιδή και μεταφορά απορριμμάτων
  • Καθημερινός καθαρισμός θαλάσσιου και χερσαίου χώρου με τη βοήθεια σκάφους και μηχανοκίνητου σαρώθρου
  • Εφαρμογή προγράμματος ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων
  • Συστηματικός έλεγχος ποιότητας θάλασσας

Πληροφορίες : www.flisvosmarina.com
 


Ημερομηνία: 15/9/2008

© copyright 2024 FishFinder.gr All Rights Reserved. © Dengine v3
based on Dengine.gr v3 CMS system