Σύνδεση
Άρθρα
Περιοχή μελών
Υπηρεσίες
Άμεσα μηνύματα

Συνδεμένοι χρήστες

0 μέλη είναι σε σύνδεση
Περισσότερα »
 

Αρθρογραφία
» FishFinder » Αρθρογραφία » Ενημερώσεις » Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

 

Δελτίο Τύπου
 
Οι Αλιευτικοί Σύλλογοι του Νομού Ρεθύμνης, και η επιτροπή «Έξω οι Τράτες» ανακοινώνουν τα ακόλουθα, όσον αφορά τις κινητοποιήσεις τους για το ζήτημα της αλιείας των Τρατών στον κόλπο της Ρεθύμνης και της νέκρωσης της θαλάσσιας ζωής.
 
Η αλιευτική περίοδος για τις τράτες αρχίζει την 1η Οκτωβρίου, και η «προσωρινή» απόφαση της 6ης Μαρτίου που μείωνε το όριο αλιείας από την ξηρά των τρατών, στο ένα μίλι, δεν έχει ακόμη ανακληθεί από τον Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και «καταστροφής του θαλασσίου οικοσυστήματος», όπως θα έπρεπε να είναι κανονικά ο τίτλος του Υπουργείου. Για το θέμα αυτό ο βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ κύριος Λαμπίρης κατέθεσε ήδη στη βουλή επίκαιρη ερώτηση.
 
Μετά τα ανωτέρω οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν ως εξής:
 
Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 19.00 οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς θα συγκεντρωθούν στο χώρο της Μαρίνας για να προετοιμάσουν και να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις των επομένων ημερών.
 
Οι αλιευτικοί σύλλογοι εκτιμούν βάσιμα, ότι από το βράδυ της Τρίτης, προς Τετάρτη, 1η Οκτωβρίου, θα επαναληφθούν τα φαινόμενα του περασμένου Μαρτίου, όταν πέντε μηχανότρατες, όργωναν κυριολεκτικά, χωρίς κανένα έλεγχο τον κόλπο της Ρεθύμνης, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την ακτή.
 
Επειδή δε οι επαγγελματίες αλιείς της Ρεθύμνης, όπως κάθε ημέρα, θα έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε σημεία που είναι πιθανόν να διέλθουν οι τράτες θα βγουν στον Κόλπο της Ρεθύμνης για να τα προφυλάξουν από τυχόν καταστροφή τους από αυτές.
 
Το ίδιο θα συμβεί και το πρωί της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου, οπότε τόσο τα σκάφη των επαγγελματιών, όσο και αυτά των ερασιτεχνών αλιέων, θα βρίσκονται στον κόλπο της Ρεθύμνης, για να προστατεύσουν τα δίχτυα και τα παραγάδια τους.
 
Το πρωί της Πέμπτης, ημέρας συνάντησης στο Υπουργείο της συνομοσπονδίας Παράκτιων Αλιέων με τον Υπουργό για το θέμα, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, των κατοίκων της Ρεθύμνης, στο Ενετικό Λιμάνι, στην οποία καλούνται να παρευρεθούν όλοι οι ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες.
 
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 09.00, στην είσοδο του Ενετικού Λιμανιού, όπου θα καταπλεύσουν τα αλιευτικά σκάφη και θα εκδοθεί ψήφισμα που θα καταδικάζει τις ενέργειες του Υπουργού που οδηγούν στην καταστροφή της εναλίας ζωής.
 
Ζητούμε, από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, να παραστούν στη συγκέντρωση-εκδήλωση διαμαρτυρίας της Πέμπτης, και να ενεργοποιηθούν και αυτές ώστε να επιδείξουν την απαιτούμενη οικολογική συνείδηση και το ενδιαφέρον τους για το Νομό και τις θάλασσες μας.
 
Ρέθυμνο 29 Σεπτεμβρίου 2008
 
Η Επιτροπή «Έξω οι Τράτες» που εκπροσωπεί όλους τους συλλόγους Αλιέων και Φουσκωτών της Ρεθύμνης.
 

Επιμέλεια άρθρου: Κωλέττης , Στέφανος Γ.portal FishFinder.gr , Ημερομηνία: 29/9/2008

© copyright 2024 FishFinder.gr All Rights Reserved. © Dengine v3
based on Dengine.gr v3 CMS system