Σύνδεση
Άρθρα
Περιοχή μελών
Υπηρεσίες
Άμεσα μηνύματα

Συνδεμένοι χρήστες

0 μέλη είναι σε σύνδεση
Περισσότερα »
 

Αρθρογραφία
» FishFinder » Αρθρογραφία » Αρθρα μελών » Εισαγωγή στο εγγλέζικο

Εισαγωγή στο εγγλέζικο
Φωτογραφίες

   Εγγλέζικο ή machfishing είναι η τεχνική ψαρέματος που βασίζεται στην χρήση ψιλών εργαλείων, όταν λέμε ψιλά εργαλεία εννοούμε πετονιές για μάνα έως 18mm και παράμαλλα τουλάχιστον δύο  νούμερα μικρότερα.
Αν και στην Ελλάδα έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή του τα τελευταία αν δεν κάνω λάθος 8 χρόνια, στην Ευρώπη είναι γνωστή η τεχνική αυτή πολλές δεκαετίες.
Στην τεχνική αυτή απαραίτητη είναι η χρήση φελλών.
Πρακτικά η τεχνική αυτή εφαρμόζεται τόσο σε μώλους όσο και σε βραχώδης περιοχές, σε κάθε περίπτωση τα θηράματα είναι ποικίλα. Στους μώλους το κύριο θήραμα είναι το λαβράκι και ο κέφαλος και στα βράχια κυρίως ο σαργός ,φυσικά αυτά είναι τα πιο κοινά είδη .
Οι καιρικές συνθήκες που ευνοούν την τεχνική αυτή είναι από συνθήκες άπνοιας έως και 4 μποφώρ , χωρίς να σημαίνει πως με δυνατότερο αέρα δεν μπορούμε να ψαρέψουμε, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν έρχονται και τα ανάλογα αποτελέσματα.
Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία απευθύνεται σε μεγάλη γκάμα ηλικιών. Έτσι μπορεί όλη η οικογένεια ιδίως το καλοκαίρι να περάσει όμορφα μαζεμένοι σε έναν μώλο.





ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

    Ο εξοπλισμός που πρέπει να έχει κάποιος για να ψαρέψει με την τεχνική του εγγλέζικου εκτός από καλάμια , μηχανάκι και απόχη φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.
Έχουμε λοιπόν βαριδάκια , διάφορους τύπους φελλών , ψαλιδάκια, το ειδικό πενσάκι για τα βαρίδια, σφεντόνα ,αγκίστρια κλπ. Αυτά είναι τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να έχει κανένας μαζί του για να αρχίσει το εγγλέζικο.

Καλάμια έχουμε δύο είδη που είναι τα πιο διαδεδομένα. Τα τρίσπαστα και τα τηλεσκοπικά. Για αρχή καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε τα τηλεσκοπικά γιατί υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην μας αρέσει η τεχνική αυτή οπότε δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψουμε από την αρχή πολλά χρήματα.



Ένα μεγάλο θέμα στο ψάρεμα αυτό είναι η μαλάγρα
Η μαλάγρα είναι αυτή  που θα καλέσει τα ψάρια. Έτσι ανάλογα με το είδος ψαριών που κυνηγάμε φτιάχνουμε μαλάγρα με γεύση τυρί,γαρίδα,σαρδέλλα κλπ..........Σαν πρώτη γεύση νομίζω είναι καλά. Αργότερα θα προσπαθήσω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες .Μέχρι τότε καλές τσιτομένες πετονιές και φρένα να ουρλιάζουν.......

Αποστόλης Θεόδωρου.
Διαχειριστής fishfinder.gr


Ημερομηνία: 13/4/2008

© copyright 2024 FishFinder.gr All Rights Reserved. © Dengine v3
based on Dengine.gr v3 CMS system