Σύνδεση
Άρθρα
Περιοχή μελών
Υπηρεσίες
Άμεσα μηνύματα

Συνδεμένοι χρήστες

0 μέλη είναι σε σύνδεση
Περισσότερα »
 




Αρθρογραφία
Ρίκι
Θα ακούσουμε να το λένε και ντορίκι, τορίκι από την τουρκική ονομασία torik και σε άλλες περιοχές και λακέρδα. Πρώτα από όλα πρέπει να τονιστεί, ότι άλλο ψάρι είναι η παλαμίδα και άλλο το ρίκι.
Ρίνα
Αυτό το ψάρι της τάξης των καρχαριοειδών (squatina squatina), που λέγεται και αγγελόψαρο, άγγελος, χαρακτηρίζεται από φαρδύ σώμα, συμπιεσμένο κυρίως στο μπροστινό μέρος.
Ριναετόψαρο
Έχει επιστημονική ονομασία rhinoptera marginata. Συχνά σχηματίζει μεγάλες ομάδες που κολυμπούν κοντά στην επιφάνεια.
Ρομβοπήσσι
Έχει επιστημονική ονομασία scophthalmus rhombus. Το καλκάνι αυτό είναι ένας πολύ μεγάλος, ευρύς, από την αριστερή πλευρά τοποθετημένα και τα δύο μάτια, πλευρονήκτης.
Ρουβέτος
Πρόκειται για ψάρι βενθοπελαγικό, ωκεανοδρομικό, που του αρέσει να κολυμπά στην ανοιχτή θάλασσα, με εύρος βάθους τα 100-800 μέτρα. Φτάνει σε μήκος τα 2 μέτρα και σε βάρος τα 63,5 κιλά.
Ροφός
Η επιστημονική ονομασία του είδους σήμερα είναι γνωστή ως EpinephelusMarginatus. Ροφός ή ορφός, που σημαίνει καστανός. Ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των Σερανιδών και στην υποοικογένεια Επινεφελιδών.Παρουσιάζει μεγάλες ομ
Ρυγχοκαρχαρίας
Πρόκειται για έναν από τους πιο δυναμικούς, επικίνδυνους και γρήγορους καρχαρίες. Έχει επιστημονική ονομασία isurus oxyrinchus.
Σακοράφα ταινιοσακοράφα
Έχει επιστημονική ονομασία syngnathus abaster. Θα το βρούμε από 5 μέτρα βάθος και πάνω, με μέγιστο μήκος σώματος τα 21 εκατοστά. Του αρέσει να μπερδεύεται ανάμεσα σε φύκια, συντρίμια του βυθού και κοράλλια.
Σακοράφα φλεγγοσακοράφα
Έχει επιστημονική ονομασία syngnathus rostellatus. Σώμα πολύ λεπτό που επιμηκύνεται. Κορμός σαφώς ευρύτερος από την ουρά. Θωρακισμένος από τα δερμικά λέπια που διαμορφώνουν μια σειρά δαχτυλιδιών. Στόμα μικρό και το τελι
Σαλιάρα CANEVAE
Έχει επιστημονική ονομασία lipophrys canevae. Είναι ψάρι βενθικό, που προτιμά τις ακτές & τα βάθη από 0-2 μέτρα.
Σαλιάρα DALMATINUS
Έχει επιστημονική ονομασία lipophrys dalmatinus.Είναι ψάρι βενθικό, με προτίμηση στις ακτές & τα βάθη 0-2 μέτρα.Κινείται μόνο με το φως του ήλιου, ενώ την νύχτα κρύβεται σε τρύπες και κοχύλια. Τρέφεται με το βενθικό meio
Σαλιάρα GATTORUGINE
Η σαλιάρα gattorugine ( blennius gattorugine), ξεχωρίζει από την προηγούμενη, από το χοντρότερο σώμα της, το ραχιαίο πτερύγιο με σταθερό ύψος και το κεφάλι που είναι στρογγυλεμένο.
Σαλιάρα NIGRICEPS
Έχει επιστημονική ονομασία lipophrys nigriceps. Είναι ψάρι βενθικό, που προτιμά τις ακτές & τα βάθη μέχρι 6 μέτρα.
Σαλιάρα PILICORNIS
Έχει επιστημονική ονομασία parablennius pilicornis. Είναι ψάρι βενθικό, με προτίμηση στους μικτούς βυθούς, με απότομα βράχια και ρωγμές, σε βάθη από 0-25 μέτρα.
Σαλιάρα RUBER
Έχει επιστημονική ονομασία parablennius ruber. Είναι ψάρι βενθικό, κινείται σε βάθη από 3-32 μέτρα. Παρουσιάζει πλοκάμια στις ρινικές ενάρξεις & πάνω από τα μάτια.
Σαλιάρα SANQUINOLENTUS
Έχει επιστημονική ονομασία parablennius sanquinolentus. Eίναι ψάρι βενθικό, με προτίμηση τις ρηχές ζώνες (1 μέτρο), καλλυμένες από χαλίκια και απότομα βράχια.
Σαλιάρα TRIGLOSALARIA
Έχει επιστημονική ονομασία paralipophrys triglosalaria. Είναι ψάρι βενθικό, διαπαλιρροιακό, με προτίμηση στις δύσκολες ακτές που τις κτυπά το κύμα.
Σαλιάρα ZVONIMIRI
Έχει επιστημονική ονομασία parablennius zvonimiri. Είναι ψάρι βενθικό, κινείται σε βάθη μέχρι 6 μέτρα. Κατοικεί σε βράχους και μικτούς βυθούς και του αρέσει να ανασκάπτει
Σαλιάρα Αδριαιτικής
Έχει επιστημονική ονομασία lipophrys adriaticus. Είναι ψάρι βενθικό, υποτροπικό. Προτιμά τις παράκτιες δύσκολες ακτές, με βράχια και φύκια, κάτω από τα οποία του αρέσει να ζει.
Σαλιάρα Βασιλοσαλιάρα
Έχει επιστημονική ονομασία salaria basilisca. Είναι ψάρι βενθικό, με προτίμηση τους μικτούς βυθούς και βάθη 2-15 μέτρα.
Σαλιάρα Βουλοσαλιάρα
Ψάρια της οικογένειας των βλεννιδών, ονομάζονται σαλιάρες γιατί το δέρμα τους είναι τελείως γυμνό χωρίς λέπια, πλούσιο σε βλέννα και για αυτό είναι πολύ γλοιώδεις. Λέγεται και γαϊδουρέλα.
Σαλιάρα Γλίνος
Έχει επιστημονική ονομασία coryphoblennius galerita. Είναι ψάρι βενθικό, διαπαλιρροιακό, με προτίμηση τις δύσκολες ακτές, τις χτυπημένες από τα κύματα.
Σαλιάρα Κεραιοσαλιάρα
Έχει επιστημονική ονομασία parablennius tentacularis. Λέγεται και λεβέρα. Είναι ψάρι βενθικό, με προτίμηση σε αμμώδεις ή χαλικώδεις βυθούς, με ελαφριά βλάστηση.
Σαλιάρα Κρυφοσαλιάρα
Έχει επιστημονική ονομασία parablennius incognitus. Είναι ψάρι βενθικό, που προτιμά τις ακτές με μέγιστο βάθος τα 2 μέτρα.
Σαλιάρα Λεοροσαλιάρα
Έχει επιστημονική ονομασία salaria pavo.Λέγεται και παπαγάλος. Είναι ψάρι βενθικό, διαπαλιρροιακό, με προτίμηση τα ρηχά κατώτατα σημεία, με βράχους ή άμμο, ανάμεσα σε χαλίκια και βλάστηση.
Σαλιάρα Λευκοστικτοσαλιάρα
Έχει επιστημονικό όνομα lipophrys pholis, λέγεται και γλινός. Πρόκειται για μία μικρή σαλιάρα που ζει και έξω από το νερό. Βασικά πρόκειται για το μοναδικό blenny είδος, που αντέχει και στα κρύα νε ρά βορειότερων σημείω
Σαλιάρα Σφυγγοσαλιάρα
Ανήκει στην οικογένεια των blenniidae, με επιστημονική ονομασία aidablennius sphynx. Είναι ψάρι πολύ ανθεκτικό, βενθικό, με γεωγραφική κατανομή σε ολόκληρη την Μεσόγειο και την Μαύρη θάλασσα.
Σαλιάρα Ταινιοσαλιάρα
Έχει επιστημονική ονομασία parablennius rouxi. Eίναι ψάρι βενθικό, που του αρέσει να κινείται σε βάθη, μέχρι 42 μέτρα.
Σάλπα
επιστημονική ονομασία είναι boops salpa. Η λέξη προέρχεται από την αρχαία Ελληνική σάλπη. Έχει γκριζογάλανη ή γκριζοπράσινη ράχη, ασημί λαμπερά πλευρά με 10 περίπου πλόχρυσες, στενές σειρές στο μάκρος και μία κηλίδα μα
Σαπουνάς
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο καρχαρία των ελληνικών θαλασσών και τον δεύτερο σε μέγεθος καρχαρία του πλανήτη. Έχει επιστημονική ονομασία cetorhinus maximus.


© copyright 2024 FishFinder.gr All Rights Reserved. © Dengine v3
based on Dengine.gr v3 CMS system